2010 m. kovo 6 d., šeštadienis

Juodojo miško tortas





Švarcvaldo tortas (Scharzwaelder Kirschtorte), anglų vadinamas Black Forest Cake, yra klasikinis tortas, lygiai kaip Chanel penktasis numeris kvepalų pasaulyje. Galime lažintis, kad ištarus žodį ''tortas'', daugiau nei pusės galvoje atsiranda būtent šio torto tradicinė puošyba : tarkuotas juodas šokoladas, grietinėlės kremo bokšteliai ir po vaiskią radoną vyšnią ant kiekvieno bokštelio. :)





Originaliame vokiškame recepte torto gamybai naudojamas Kirschwasser - nedažytas vysnių brendis. Anglai savo Black Forest variantą gardina šeriu. Lietuviškam variatui kuo puikiausiai tinka Žagarės vyšnių likeris.





Mums reikės . . .

Biskvitui:

1,5 - 2 stiklinių miltų

1,5 stiklinės balto cukraus

2/3 stiklinės nesalditų kakavos miltelių

1,5 arbatinio šaukštelio kepimo sodos

1 arbatinio šaukštelio drukos

1,5 stiklinės riebaus pieno

pusės puodelio sviesto arba margarino kepiniams be druskos

2 kiaušinių

1 arbatinio šaukštelio vanilės

100 g Žagarės vyšnių likerio

Kremui :

puodelio cukraus pudros

trupučiuko druskos

pusės litro išvalytų vyšnių

puodelio plaktos grietinėlės

pusės arbatinio šaukštelio vanilės

šaukštelio Žagarės vyšnių likerio

Šonams ir viršui pabarstyti - tarkuoto juodo šokolado.

Sumaišykite miltus su kakava, šaukšteliu druskos ir užgesinta soda arba kepimo milteliais. Kitame inde išsukite sviestą su cukrumi. Tada į sviesto ir cukraus masę įmuškite kiaušinius ir dar kartą gerai išsukite. Suberkite vanilę, išmaišykite. Tada suberkite miltus sumaišytus su kakava ir soda. Išsukite dar kartą. Pamažu pilkite pieną kol gausis vientisa masė.

Įkaitinkite orkaitę iki 175 C. Paruoskite dvi apvalias 20-21 cm skermens kepimo formas, išklokite jas kepimo popieriumi. Padalinkite teslą į dvi dalis ir kepkite 35-40 minučių. Ataušinkite, išimkite iš kepimo formos ir perpjaukite perpus kiekvieną horizontaliai, kad gautumėte keturis apvalius biskvito papločius. Sulaistykite papločius likeriu.

Atskirame inde išplakite grietinėlę iki standžių putų, idėkite pusę šaukštelio vanilės ir šaukšteliu likerio ir vėl plakite. Suberkite cukraus pudrą ir trupučiuką druskos. Vėl gerai išplakite. Gautą masę tepkite ant pirmo biskvito, užberkite vyšnių, uždėkite antrą biskvito paplotį ir kartokite. Baigus aptepkite visą torto viršų ir šonus likusia balta mase ir idėkite i šaldytuvą mažiausiai pusvalandžiui.

Purkite šonus ir viršų tarkuotu juodu šokoladu, plakta grietinėle ir vyšniomis.

Skanaus.

1 komentaras: